Hem Tillverkning Konstruktion Produkter 4stHEAD & 4stSOFT Split cam Kontakt
unionjack.jpg

4stHEAD & 4stSOFT 

Vi använder de här programmen till våra egna kamaxelkonstruktioner men vi är även skandinavisk representant, vilket innebär att vi kan stå till tjänst med demonstrationer för intresserade.

 

Det är en serie professionella program för att konstruera ventilsystem där man anpassar och optimerar ingående detaljer i ventilmekanismen, även ventilfjädrar. Det görs genom att analysera ventilsystemet dynamiskt.

 

 

 

           Statisk ventillyftkurva jämförd med dynamisk kurva där man tydlig kan se ”lofting ” vid maxlyft och ”bounce” vid stängning av ventilen.

4stSOFT

 

En serie av mindre program för motorberäkningar, det ingår bland annat

 

- Tidareaberäkning, med möjlighet att jämföra mot målvärden som är beräknade efter vilket varvtal och effektuttag motorn ska byggas för.

- Program för att generera ventillyftkurvor, vilka senare också kan användas för tidareaberäkningar.

 

Vi kan även slipa kamaxlar efter dessa ventillyftkurvorna. Det ger möjlighet för tex motorbyggare eller den avancerade hobbytrimmaren, att utvärdera de grundläggande egenskaperna som, acceleration, lyfthastighet, och tidarea för en kamprofil, samt att sedan få den tillverkad helt efter egen design.

 

 

Mer information

 

Vill du veta mer om programmen kan du kontakta oss, det finns även betydligt mer information på www.profblairandassociates.com.

 

På den sidan rekommenderas även de artiklar som går att ladda ner. De är skrivna av Prof. Blair och tidigare publicerade i Race Engine Technology. Framförallt de om konstruktion av ventilsystem är läsvärda och beskriver även 4stHEAD programmens funktioner.